En blogg om vägen till hälsa

Inser att jag säkert kommer få på käften för denna fråga men kan inte låta bli att undra, kvinnor har i alla tider klarat av att vara gravida och föda barn utan större svårigheter och dessutom samtidigt gjort allt annat som hör vardagen till.

 

Anledningen till att jag undrar är en artikel i ämnet där man ondgör sig över att gravida inte erbjuds sittplatser i kollektivtrafiken och därför gjort en knap som det står ”baby on board på” till dem.

 

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7299460.ab

 

Alltså helt ärligt talat, är graviditet en sjukdom eller ett handikapp, är det något som krävs behandling eller assistans för nä knappast. Och det känns kanske något onödigt att det nästintill ska ses som det idag, dagens sjukvård borde väl ha annat att syssla med. Likadant sjukskrivning pga graviditet, helt ok om det handlar om tyngre jobb men jag har en massa väninnor som blivit sjukskrivna pga sin graviditet trots att de har kontorsjobb ell dylikt.
Man kanske hellre skulle fundera på varför man väljer att bli gravid om det ska vara såna problem med det.

Själv lider jag av div hälsoproblem, bla min diabetes men det skulle aldrig falla mig in att begära särbehandling, förtur ell sjukskrivning pga detta.

 

Nä någon jäkla måtta får det faktiskt vara, kanske finns andra problem man kan haka upp sig på. Tex de som lider av verkliga handikapp eller sjukdomar och som faktiskt skulle vara i behov av viss assistans av sin omgivning, när senast läste man en artikel i stil med att det är dåligt att folk inte hjälper rullstolsbundna ell äldre med rollator när de behöver det??


Currently rated 3.1 by 96 people

  • Currently 3,0625/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

jun
15

kvinnor har i alla tider klarat av att vara gravida och föda barn utan större svårigheter

Njae det där är ju helt fel. Tror du seriöst att majoriteten av kvinnor i alla tider klarat graviditeten utan problem?? Har du någonsin pratat med en kvinna?

Kvinnor dör till och med idag på grund av komplikationer med födseln, med alla dagens teknik och "särbehandling". Hur tror du det var för 50 år sedan? 100 år sedan? 500 år sedan?

Om jag ser en person med en stor, tung väska som går på bussen så skulle jag såklart kunna erbjuda personen min plats för att den ska slippa stå. Gravida kvinnor har en stor jävla kula på magen och för att förhindra komplikationer så rekommenderas att man utför så lite ansträngande aktiviteter som möjligt. En gravid kvinna som är ute på stan bör absolut få sitta ner och vila benen på bussen.

Har du fru? Barn? När du gör en kvinna gravid, säg till henne att du vägrar hjälpa henne, att hon inte är sjuk så hon får faktiskt ta och klara sig själv. Och sen blundar du i fem sekunder, sen kommer hon vara borta. Trolleri!

Markussa , klockan:23:58

jun
15

Ha ha du har nog missuppfattat ett par saker MArkussa.

För det första så är jag kvinna och dessutom själv tvåbarnsmor.
Det handlar inte heller om att inte en graviditet kan medföra komplikationer utan om att det är så mycket tjat om gravida kvinnor men man glömmer alla med seriösa handikapp och problem.

Sara , klockan:23:58

Comments are closed