En blogg om vägen till hälsa

Kan man lita på dagens sjukvård?


skrivet den 04 jan av Blogger, klockan:15:00

Jag vet inte ibland, jag har själv bevis på att den inte alltid funkar som den ska!! Ett exempel är när min dotter var sjuk förra julen då det var så kallt, mycket snö, minst - 20  när vi gick hem på natten.

Min dotter blev förkyld och hade extremt svårt att andas och hade smått panik. Vi gick till vårdcentralen som ligger en bit hemifrån, men panka som vi just då var och ingen bil gjorde att vi var tungna att gå vägen dit.
När vi kom in till en läkare så berättade vi för honom hur hon mådde och han såg ju med egna ögon?! Han tryckte lite på lungorna och sa att det skulle bli bättre om ett litet tag för hon hade bara vanlig förkylning. OK!
Vi traskade hem igen i kylan och vi stannde massa gånger för att hon hade svårt för att andas. Jag tyckte att det var märkligt att det bara var vanlig förkylning, men han var ju läkare så det är klart man tänker, han vet ju säket det som är rätt!

Allt blev värre sakta men säkert när vi kom hem, febern steg och svårare fick hon att andas. Nä.. jag ringde akuten istället ett par timmar senare och vi fick ut och gå igen. Stackars lilla gumman... När vi kom fram fick vi omedelbar hjälp. Hon fick en bra läkare och syrgas under tiden dom utredde vad det var för något.

Japp, hon hade regäl lunginflammation och kraftig astma! En massa mediciner kom vi hem med och allt blev bättre efter ett par dagar. Nu har hon kraftig astma och är rädd varje gång hon blir sjuk för att uppleva det hon fick uppleva när den första läkaren nonchalerade henne. Panikkänslan hon hade när hon inte kunde andas och se sin dotter och inte kunna göra något var fruktansvärt!


Currently rated 1.9 by 230 people

  • Currently 1,90216/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed