En blogg om vägen till hälsa

Langarna får assistans av Alexander Bard!


skrivet den 07 jun av Sara, klockan:12:41

Är irriterad, läste en artikel som Alexander Bard skrivit i Aftonbladet angående svenskars knarkande. http://www.aftonbladet.se/debatt/article7242556.ab

Hela jäkla artikeln går ut på att glorifiera narkotika och förvandla missbruk till bruk.

 

Att ”trycka till” och anklaga för skrämselpropaganda och klanka ner på den svenska drogpolitiken. Visst vi i Sverige är inte liberala när det gäller missbruk (TACK GODE GUD). Det är nolltolerans och nej vi tycker inte att det är ok att använda narkotika för att ”ha lite roligare” med assistans av div droger.

Men detta tycker tydligen herr Bard är oerhört gammaldags och förlegat, för knark är ju för tusan kul! Kankse inte de tyngsta drogerna men alla de ”snälla” Och dessutom är det fruktansvärt synd om de stackare som stoppar i sig skiten för när de vill sluta så vågar de inte söka behandling eftersom det är kriminellt.
Så vi ska tydligen sluta att ”skrämma” de stackars ungdomarna med att knark är farligt, det är kul att knarka och det är därför folk gör det!!

 

Snacka om att ge assistans till langarna och glorifiera och uppmana ungdomar till att testa. Mycket underliga åsikter och inte så väl underbygda.

Jag stöter nämligen på rätt så många av de personer som enligt herr Bard har det så himla kul med knark. I många fall handlar det om tragiska livsöden som inte blir mindre tragiska pga drogerna. Det slutar ofta illa om inte behandling på tex behandlingshem fungerar. Det finns många bra behandlingshem som gör ett jättejobb men trycker blir för stort när det vanliga samhället finns inom räckhåll igen. Jag är inte negativ till en annan form av behandling men jag blir VANSINNIG när jag läser smörja som den här. Knark är farligt, även i de lättare formerna. Det är INTE något man börjar med BARA för att man vill ha kul, det finns oftast betydligt värre skäl inunder.

 

F*n ta kändisar som använder sin makt till att glorifiera droger


Currently rated 3.0 by 99 people

  • Currently 2,9899/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

jun
07

Knark är ju kul. Jag gillar knark. Speciellt att knarka knarket.

Knark , klockan:12:41

jun
07

Hela jäkla artikeln går ut på att glorifiera narkotika och förvandla missbruk till bruk.

På vilket sätt förvandlar han missbruk till bruk? Han säger att det finns en skillnad på missbruk och bruk. Bruk är när man tar drogen, missbruk är när man inte kan sluta och fortsätter ta drogen trots vetskapen om skadorna som drogen orsakar. Det finns många drogbrukare som inte är beroende eller vars privatliv tar skada av drogbruket, de tar droger för att det är kul helt enkelt. Sen finns det människor som inte klarar av droger, som blir beroende och går ner sig totalt, och de människorna behöver och ska självklart få all hjälp de kan få. Men varför ska jag förbjudas stoppa ett visst ämne i min kropp bara för att andra som gör det far illa? En amatör som åker skateboard kanske bryter benet, ska jag förbjudas skejta bara för att någon annan inte klarar av att åka skateboard? För mig handlar det inte om hur många som brukar droger eller hur farligt och beroendeframkallande det är, oavsett hur stark och farlig en drog är så vill jag fortfarande att den ska vara laglig. Jag har rätt att behandla min kropp hur jag vill, om jag vill stoppa någonting i min kropp så borde jag få göra det, oavsett konsekvenserna det har på min hälsa. Det handlar om personlig frihet och integritet.

Snacka om att ge assistans till langarna

Genom att legalisera droger så underminerar man den illegala marknaden och gör det svårare för langare att tjäna pengar, hur ger han assistans till langarna? Tror du att langarna också vill att droger ska vara lagliga? Heck no! Ju högre straff och ju hårdare vi försöker bekämpa drogerna ju högre blir priserna och langarna tjänar mer. Om staten säljer droger på en strikt kontrollerad marknad så har langarna inte en chans. Alexander Bard vill bli av med den illegala marknaden och langarna.

Knark är farligt, även i de lättare formerna.

Precis, just därför är det viktigt att staten kan kontrollera kvalitet och styrka på drogerna, att man kan läsa säkerhetsföreskrifter på förpackningarna, att man visar tydligt hur mycket man kan använda på en gång och på vilket sätt det är säkrast att ta drogen. En laglig marknad skulle kunna lindra alla skador som droger orsakar på individen och samhället.

Kriget mot droger dödar många fler än drogerna själva. Tusentals dör varje år utan att ens rört någon drog, de dör bara för att de befinner sig i närheten av den illegala marknaden. Om den illegala marknaden försvinner räddar vi tusentals liv. Om en laglig marknad etableras kan vi lindra drogernas inverkan och på så sätt rädda ännu fler liv.

Markussa , klockan:12:41

jun
07

Just åsikten att man kan bruka droger utan att börja missbruka. Att man kan ta partydroger bara för att det är "kul" och faktiskt hålla sig till det, det är PROBLEMET.

Väldigt många av just dessa brukare slutar som missbrukare, väldigt många av dem är väldigt unga när de börjar och sen är de fast.
Att legalisera droger är inte rätt väg att gå, det är bara att legalisera en väg till tragedi för många av dem det gäller. Myten om lyckliga brukare är just en myt

Sara , klockan:12:41

jun
07

Ja det är problemet. Vissa tycker det är kul att skada sig själva och det borde man göra någonting åt, men att straffa de som skadar sig själva är ju bara att sparka på de som ligger. Vissa människor skadar sig själva, antingen äter de för mycket, eller för lite, eller så skär de sig själva, eller så utsätter de sig för någon annan typ av skada, men vi gör inte de aktiviteterna olagliga bara för det. Samma sak borde gälla för drogbruk, om jag vill riskera att skada min hälsa genom att ta någon drog så är det upp till mig, om jag sedan behöver vård eller hjälp på grund av drogerna så får vi ta hand om det då. Att ha total rätt över sin egen kropp och hälsa är för mig en grundläggande rättighet.

Markussa , klockan:12:41

Comments are closed