En blogg om vägen till hälsa

Myten om missbruk och den lycklige knarkaren


skrivet den 17 jun av Sara, klockan:14:05

Vill först poängtera en sak angående mitt föregående inlägg som kanske vart något flummigt skrivet, det handlade inte så mkt om hjälp till gravida utan mer om att det finns de som hamnar i skymundan som är i betydligt större behov av hjälp.

 

Har fått både ett par mail och kommentarer angående missbruk kontra bruk.
Alexander Bards artikel går ut på att inte alla som ”brukar” droger är missbrukare. Att det finns de som tar droger för att det är ”kul”.
Ja det må i viss mån vara sant MEN och det är ett förbannat stort men hur många av de som tar det för skojs skull utvecklas i längden till att ha ett missbruk.
Många är svaret, det är få ”knarkare” som börjat med droger med intentionen att skaffa sig ett missbruk. Väldigt många har börjat med droger just ”för skojs skull” och sen eskalerar det hela till något helt annat.

 

I mina ögon är det precis lika förbannat dumt att mena på att en legalisering av droger för att ha bättre kontroll samt att de som kan hantera det kan fortsätta som att mena på att man kan skippa hastighetsgränser bara för att en del kan hantera det och använda sunt förnuft. Många kan det inte och har man ett sunt förnuft ger man tusan i droger.
Ok kanske en något dum jämförelse men iaf.

Samma sak med prostution, legalisera det för att få kontroll och skatt, ja men likväl förbannat kommer det vara många desperata personer som iaf far illa av det.

När det gäller droger är det dessutom så att även många i omgivningen av olika skäl far illa av det inte bara den som har ett missbruk.

 

Och att ”framgångsrika” personer bara nyttjar för skojs skull det är också en myt och en ursäkt istället för att ta tag i problemet.
En bra och stark artikel om Eminem

 

http://www.expressen.se/noje/extra/1.2027219/eminem-nara-att-do-av-droger

 

Men nu tjurar min diabetes så jag måste gå och äta nåt

 

//Ciao


Currently rated 3.1 by 86 people

  • Currently 3,139536/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

jun
17

Hi, are you accepting any advertising on your website? I'd love to purchase a banner for a month or two to my website which is closely related. Please let me know. -Bob

Ways to Lose Weight Fast , klockan:14:05

Comments are closed